Despre traductoarele de presiune Mebo Distribution

Traductoare de presiune Siemens, gama Sitrans

Ce este un traductor de presiune

Un traductor de presiune este un dispozitiv care transforma presiunea intr-un curent electric masurabil.

Traductorul de presiune este compus din doua parti principale: un material elastic, care se deformeaza la contactul cu un fluid aflat sub presiune si o parte electrica, care poate detecta deformarea partii elastice si o poate transforma intr-un semnat electric.

Partea elastica a traductorului de presiune poate avea diverse forme si marimi, depinzand, in general, de pincipiul de detectie a deformarii si de gama de presiuni pe care o poate detecta. Cea mai utilizata metoda, care implica un material deformabil, este aceea de a utiliza o membrana subtire si flexibila. Partea electrica ce va lucra impreuna cu membrana, pentru a forma traductorul de presiune, poate functiona pe baza proprietatilor rezitive, capacitive sau inductive ale materialelor.

Un traductor de presiune rezistiv are senzori de tensiune atasat pe suprafata membranei, astfel incat, orice modificare a presiunii va conduce la modificarea rezistentei electrice a senzorilor.

Un traductor de presiune capacitiv variabil, are o lamela capacitiva fixata pe una dintre fetele membranei si o alta lamela fixata pe o suprafata insensibila la presiune, aflata in imediata apropiere a diafragmei. Schimbarile de presiune, vor deforma diafragma, ceea ce va conduce la shimbarea distantei dintre cele doua lamele, ceea ce va conduce la variatia capacitatii electrice.

Un traductor de presiune inductiv utilizeaza prinfipiul inductiei pentrua converti miscarea diafragmei flexibile, in miscarea liniara a unui material fero-magnetic. Miscarea acestui material in prezenta unei bobine, va produce variatii in curentul electric indus in bobina.

Alte tipuri de traductoare de presiune pot utiliza efectul piezoelecric, sau efectul frcventei rezonante variabile.

Traductoarele de presiune sunt, in general, elemente primare, incorporate, de catre producatorii de echipamente de automatizari industriale, in echipamente mai complexe (precum analizoare de gaze, echipamente automate de monitorizare a scurgerilor de gaze etc). Aceste echipamente convertesc si amplifica semnalul electric furnizat de catre traductorul de presiune, care este de ordinul milivoltilor, in semnal digital de 4-20 mA, 1-5 V sau chiar in semnal vizual, pe display electronic.

Traductoarele de presiune mai complexe includ parti electronice care interpreteaza semnalul electric primit de la senzorul de presiune, pentru a obtine un echipament mai fiabil mai stabil in timp. Frecvent, aceste traductoare incorporeaza si un circuit electronic care compenseaza diferentele de temperatura, pentru a obtine rezultate constante in spectre de temperatura foarte largi. De cele mai multe ori, semnalul interpretat si compensat este convertit intr-un semnal standardizat pentru ca traductorul de presiune sa poata fi inclus, mai apoi, de echipamente mai complexe precum automatele programabile, cititoare analogice sau digitale de presiune sau echipamente electronice de achizitie de date.

Traductoarele de presiune high-end sunt echipate cu fitting-uri pentru includerea lor intr-un circuit si, de asemenea, cu conectori electrici, la iesire, pentru preluarea semnalului electric generat, intr-un circuit electronic mai complex.
In cazul traductoarelor de presiune utilizata de catre producatorii de echipamente electronice de masurare a presiunii, acestea pot avea o suprafata pregatita pentru introducerea intr-un circuit hidraulic sau pneumatic (prin lipire sau sudare) si capatul electronic pregatit penntru cositorirea in cadrul unui circuit electronic.


Siemens Partner

Traductorul de presiune Sitrans P500

Cererea, in continua crestere, de echipamente de automatizari industriale din ce in ce mai complexe si precise, au dat nastere unei noi game de echipamente, de natura sa satisfaca aceste cerinte si sa creasca productivitatea.
Raspunsul: Traductorul de presiune Siemens Sitrans P500. Acest traductor ridica standardele de precizie a masurarii presiunii, si vine cu un nou concept pentru utilizarea facila in cadrul echipamentelor industriale.
Acest traductor de presiune deschide noi dimensiuni in performantele automatizarii instalatiilor.

Traductorul de presiune Siemens Sitrans P500

Gama de traductoare de presiune Siemens Sitrans

Tipuri de traductoare de presiune

Traductoare de presiune pentru uz general

Acest tip de traductoare de presiune sunt cele mai des intalnite, deoarece ele sunt proiectate astfel incat pot fi integrate intr-o larga paleta de aplicatii.

Traductoare de presiune industriale

Traductoarele de presiune industriale, cu utilizare intensiva si in conditii grele, au, de obicei, o carcasa mai solid conceputa decat alte traductoare. Acestea au, de multe ori, un curent de iesire reglabil, de 4-20 mA, care permite lucrul in medii cu "zomot" de fundal puternic, ceea ce este des intalnit in mediile industriale.

Traductoare de presiune cu acuratete/stabilitate inalta

Majoritatea traductoarelor de presiune au o acuratete a masuratorii de 0.25% sau mai mare. Traductoarele cu acuratete si stabilitate inalta pot oferi masuratori cu erori sub 0.05%, in functie de model. Desi acestea sunt mult mai scumpe decat traductoarele de uz general, acest tip de traductoare este cel mai des utilizat in echipamentele care necesita o precizie mare.

Traductoare de presiune pentru placi integrate

Traductoarele de presiune ce pot fi montate pe placi integrate sunt, in general traductoare mici ca dimensiuni, compacte, economice, proiectate special pentru a putea fi montate direct pe placi electronice si integrate in produse mai complexe.

Traductoare de presiune cu membrana

In cadrul traductoarelor de presiune cu membrana, aceasta este parte a procesului dfe masurare a presiunii si elimina posibilitatea aparitiei unei zone de cavitatie deasura membranei, apsct ce poate fi nedorit in anumite aplicatii ale traductorului de presiune. Printre aceste aplicatii se pot enumera monitorizarea presiunii lichidelor alimentare care au o vascozitate foarte mare.

Traductoare de presiune speciale

Mebo Distribution va poate oferi o gama variata de traductoare de presiune cu destinatii speciale. Acestea includ traductoare de presiune proiectate special pentru functionare la temperaturi foarte joase sau foarteinalte, traductoare de presiune submersibile, traductoare de presiune barometrice, traductoare de presiune cu output digital sau wireless.